maandag 5 september 2011

Speltips

Aanstaande zondag is het zover: The Brouwer Battle. Mensen die de wereld over reizen kunnen niet zonder The Lonely Planet als hun gids door onbekend terrein. Commando’s die willen overleven in de jungle kunnen niet zonder het handboek van de SAS (de Britse geheime dienst). Kortom, deelnemers aan The Brouwer Battle kunnen ook wel wat tips gebruiken.

TIP 1.
Des te dichter je bij de warme kant van de Brouwer familie zit, des te groter zijn je kansen. Toegegeven, het is iets dat feitelijk buiten jouw invloedssfeer ligt en het is ook niet echt een tip, maar het is toch goed om te weten.

TIP 2.
Vertrouw nooit de tip van een Brouwer uit een ander team. Zelfs niet als deze wordt gegeven door iemand wiens huis je deelt. Winnen is alles voor een Brouwer, het maakt niet uit van wie.

TIP 3.
Zorg altijd voor een paar losse euro’s in je broekzak, vanuit het motto: weet jij veel wat er gaat gebeuren. 2 euro muntstukken mogen ook.

TIP 4.
Verken het terrein. Je hebt nog een paar dagen om het Groenendaalse bos door te nemen op verraderlijke kuilen, holle bomen en ruïnes met goede schuilplekjes. Handel met voorkennis mag.

TIP 5.
Bluf. Die Battle duurt maar 1 middagje. Je denkt toch zelf niet dat iemand echt alle regels uit z’n hoofd kent? Dus bluf zo hard mogelijk dat jij het beter weet. Dat levert punten op.

TIP 6.
Creëer chaos. In de regel ontstaat die chaos vanzelf bij bijeenkomsten vanaf een Brouwertje of tien, maar het kan nooit kwaad om tegenstrijdigheden en valse berichten te verspreiden en de boel een beetje aan te jagen.

TIP 7.
Doe alsof je geblesseerd bent. Niet te opzichtig, gewoon een beetje pips kijken doet al veel. Misschien een slepend been of af en toe even draaien met je schouder terwijl je moeilijk kijkt. En hou dit vol tot het startschot van de eerste fysieke proef.

TIP 8.
Protesteer tegen alles (behalve horeca-achtige zaken). Wees een stoorzender en haal anderen daarmee uit hun spel. Met concentratie win je. Concentreer je dus op protesteren.

TIP 9.
Vermijd Piet. Of specifieker: vermijd de handen van Piet, tenzij hij in je team zit. Hij kent alle Tips al en houdt er niet van als iemand die tegen hem gebruikt.

TIP 10.
Blijf lachen. Het is maar een spelletje. (Dit is natuurlijk een leugen, zeker voor een Brouwer, maar toch is het beter dit gewoon zo vol te houden, zeker als er een in je familie zit.)

Sterkte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten