zondag 28 augustus 2011

De Jury

The Brouwer Battle mag dan wel een Battle heten, toch geven we de voorkeur aan een gecontroleerde veldslag. Oftewel, nietsontziende acties tegen familieleden die toevallig in een ander team zitten, behoeven toch wel zoiets als toezicht en goedkeuring van een ‘officieel orgaan’. Kortom, graag introduceren wij u: de Jury.



Links op de foto herkent u de heer Ben T. Voor velen is dit vooral de goedlachse man met de twee rechterhanden die op ieder moment van de dag te bevragen is voor adviezen over rammelende wasmachines, dubieuze aankopen van 2e hands auto, complexe elektronische installaties of allerlei andere goede raad met betrekking tot familiezaken. Waarbij aangetekend dat zijn invalshoek dan wel vaak die van ‘de koude kant tegen de warme kant’ is.

Zijn uitverkiezing in deze jury heeft vooral te maken met zijn oog voor detail. Van iedere handeling – ook in competitieverband – weet hij te analyseren of deze a) juist is uitgevoerd en b) terecht is uitgevoerd. Hij is derhalve de ideale man voor de naleving van de regels van het spel (eigenlijk heeft hij ze uitgevonden, zo vindt hij zelf).

Rechts op de foto ziet u Meester Jaap S. Niet voor niets leggen wij hierbij de nadruk op zijn titel. Als Meester in de Rechten maakt u deze man niets wijs. Hij vocht en vecht menig juridisch en minder-juridisch robbertje uit voor rechters, klagers, beklaagden, echtgenotes en wat dies meer zij. Hem steekt u niet snel de loef af. Ook in het spel niet. Hij is bijvoorbeeld befaamd om zijn feitenkennis, variërend van trivia als “hoe breed is de breedte van het kippenhok” tot belangrijker zaken als  de verblijfplaats van Osama bin Laden op 13 augustus 2010 om 09.39 in de ochtend.

Andere redenen – voor zover die nodig zijn – voor uitverkiezing in deze jury liggen in zijn geboren talent voor ceremoniële functies (de prijsuitreiking!) en het gegeven dat ieder team beter af is zonder de motoriek van Jaap.

Het belangrijkste jurylid is vanzelfsprekend Mater Familias Leny J. Bewust of onbewust, zichtbaar of onzichtbaar heeft zij altijd het reilen en zeilen binnen de familie Jansen bepaald, bestuurd, gestimuleerd en/of gemanipuleerd zo u wilt. Het leven – en dus ook deze Battle – gaat zoals het gaat, maar dan wel naar de wensen en eisen van deze vrouw. Vanzelfsprekend is deze formulering lichtelijk overdreven, maar de intentie is er wel degelijk, vandaar dat het geschreven mag worden.

Speciale aandacht vragen wij voor de blik in haar ogen op bovenstaande foto: deze zegt alles over hoe zij haar rol als voorzitter van de jury opvat. Niets, maar dan ook niets zal haar ontgaan en reeds nu hebben wij medelijden met diegene die haar oordeel en bijkomende maatregelen zal moeten ontvangen. Het is maar goed dat Moamar Khadaffi niet is aangetrouwd…

Op 11 september kunt u de jury in actie zien. Bij ieder spelonderdeel zullen zij hun rechtvaardige oordeel vellen daar waar nodig en zonder aanziens des persoons. Pogingen tot omkoperij hebben geen effect al kunnen ze wel worden ingediend. Toevallige cadeautjes, leuke aardigheidjes en gezellige uitstapjes zullen op die dag niet worden gehonoreerd. Daarmee wachten we tot kerst als we alle bijdragen eerlijk zullen verdelen tijdens het familie-ontbijt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten